Říha želá Slovanu plný štadión a čo najdlhšie účinkovanie v súťaži

07.06.2012 Celý región

Pardubice 7. júna - Český hokejový tréner Miloš Říha v službách SKA Petrohrad je presvedčený, že Slovan Bratislava zohrá dôstojnú úlohu hneď vo svojej premiérovej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). V rozhovore pre khl-ru.freepage.cz prezradil, že hoci na svoje pôsobenie na striedačke "belasých" má len tie najlepšie spomienky, pri vzájomnej konfrontácii nebude žiadny priestor na nostalgiu.

Päťdesiattriročný kouč získal so Slovanom dva majstrovské tituly, čo je jeden z dôvodov, prečo si na svoje pôsobenie v slovenskej extralige vždy rád spomenie. "Bol to jeden z najlepších angažmánov, aké som vo svojom živote mal, čo sa týka vedenia, generálneho manažéra Maroša Krajčiho, hráčov, alebo zázemia. Dodnes hovorím, že takého generálneho manažéra, akým bol Maroš, som v rámci svojej trénerskej kariéry ešte nemal. Toto vždy hrá zásadnú úlohu, nech už ste kdekoľvek. Poznal som sa tu aj s prezidentom republiky a vždy si na toto obdobie veľmi rád spomeniem. So Slovanom sa mi navyše podarilo získať dva tituly, čo viac by človek mohol chcieť," uviedol.

Vstupom Slovana do KHL podľa Říhu utrpí domáca súťaž, zo samotného účinkovania tímu v druhej najprestížnejšej lige sveta však nemá obavy: "Pre slovenskú extraligu ako takú je to veľký hokejový úder, pretože nech už prišiel Slovan do ktoréhokoľvek mesta, vždy bol veľkým diváckym lákadlom. Mužstvo bolo vždy nabité kvalitnými hráčmi, Slovan hral dobrý, atraktívny hokej. Čo sa týka KHL, osobne si myslím, že vedenie klubu a Maroš urobia všetko pre to, aby v tejto súťaži hrali dôstojnú úlohu, aby vystupovali solídne, takže ja im verím."

Slovan bude v novej sezóne spolu s Petrohradom účinkovať v Západnej konferencii v rámci Bobrovovej divízie. Říha uviedol, že hoci pôjde pri vzájomnom meraní síl so Slovanom o špecifické zápasy, na prvom mieste musí byť profesionalita. "Určite to bude proti Slovanu o čosi iné, ale na druhej strane ja sa snažím takúto nostalgiu nejako príliš neprežívať. Jednoducho je to šport a ja som už prešiel niekoľkými mužstvami, takže keby som mal iba spomínať, tak by som snáď nemohol ani trénovať," vysvetlil.

Říha označil Slovan za natoľko skúsené mužstvo, že sa zaobíde aj bez jeho predsezónnych rád. "Slovan je dostatočne skúsený, najmä čo sa týka európskej klubovej súťaže a rôznych turnajov, ktoré odohral vonku. Teraz má navyše trénera Rostislava Čadu, ktorý v KHL už trénoval. Som presvedčený, že to Slovan zvládne," uviedol a Slovanu do sezóny zaželal, aby ju zvládol bez problémov: "Slovanu prajem, aby na domáce zápasy chodil plný štadión, aby diváci v Bratislave a vôbec na celom Slovensku mali o KHL záujem a hlavne aby malo jeho účinkovanie v KHL čo najdlhšie trvanie, nech sa nejedná iba o jednu sezónu."
 

Vyberte región